Ge din tonåring sin egna privatlärare inom studieteknik & läxhjälp

Slipp oroa dig över ditt barns skolgång
Ja, jag vill veta mer

Har din tonåring...

Målet att komma in på en linje/skola som kräver toppbetyg?
Studiestress? Har hon/han pluggat mycket utan att uppnå resultatet hon/han önskar och är förtvivlad?
Ofokuserad studiemotivation? Känns det som att det behövs mer struktur och disciplin kring skolarbetet?

Känner du dig som förälder...

Otillräcklig? Att du saknar de färdigheter och/eller tid för att hjälpa din tonåring studera effektivt?
Orolig? Att din tonårings skolresultat inte kommer att säkra en plats på nästa utbildningsnivå som hon/han önskar?
Utmattad? Känns det som att du jobbar i motvind?
Önskar du att din tonåring genom säkra studietekniker hade stenkoll på sina studier så du kunde slappna av?

Med min över 30 års långa erfarenhet av utbildning som lärare (grundskola & gymnasium), rektor samt som studie- och yrkesvägledare, får ditt barn en helhetslösning som håller i längden istället för att bara lösa dagens problem med morgondagens matteprov. 

Jag jobbar nämligen med hela ditt barns skolgång.

Vad kommer vi att arbeta med?

Din tonåring kommer att:

 • Öva på att skriva och hålla tal
 • Lägga upp “game plans” för prov
 • Göra övningar för att fördubbla läshastigheten
 • Använda smarta knep för att komma ihåg information, t.ex. glosor
 • Lära sig det bästa och snabbaste sättet att ta in texter och böcker

Vi övar på olika metoder så de blir till en ny vana, t.ex:

 • Hur du skriver väl utformat och nyanserade texter som ger högre betyg
 • Tidshantering och studieplanering för att undvika stress och skuldkänslor
 • Strategier för att räkna matte på bästa sättet och hur man förbereder inför matteprov

Din tonåring använder de olika studieteknikerna hon/han lär sig direkt på aktuella skolarbeten. Vi jobbar hands-on när det gäller vissa arbetsprocesser, t.ex. när din tonåring skriver texter och håller tal. Jag ger detaljerad återkoppling så att hon/han kan förbättra sitt arbete och samtidigt lära sig processen.

Vi arbetar även med ansökningar till gymnasieprogram eller eftergymnasial studier samt jobbansökningar (t.ex. att skriva CV och personliga brev).

Boka ett kort samtal med mig och undersöka om det här är något för ditt barn.

Ja, jag vill veta mer

Livet känns lättare för alla 
när pluggandet sitter

Med rätt kunskap om hur hjärnan fungerar och vilka studiemetoder som ger bästa resultat kan din tonåring börja uppleva bättre studieresultat redan inom ett fåtal veckor. Din tonåring kommer att uppleva:

 • mindre pluggstress
 • bättre betyg
 • en friare fritid
 • ökat självförtroende och ökad självkänsla

Du som förälder kan andas ut i vetskap om att ditt barn har mycket bättre koll på sina studier och omfattande expertstöd i alla ämnen, eftersom jag har arbetat inom skolans värld i över 30 år och undervisat i ett flertal ämnen. 

Hur skiljer jag mig från vanliga läxhjälp? Följande uttryck förklarar det enkelt:

“Om du ger en hungrig man en fisk så håller han sig mätt för en dag, om du lär honom att fiska blir han mätt för hela livet.”

Jag lär ditt barn att fiska – att kunna använda evidensbaserade inlärningstekniker för att plugga mer effektivt. Hon/han kan applicera sin verktygslåda med studiemetoder redan vid nästa lektionstillfälle och känner sig mer säker och förberedd inför nästa prov.

Vi arbetar på så sätt att din tonåring skapar nya vanor samt får ökat självförtroende genom sina nyvunna färdigheter och kunskaper som hon/han kan använda resten av livet.

Philippa Gillstrom

Det är inte hur mycket tid du spenderar när du pluggar som verkligen gör skillnad. Det är vad du gör när du studerar.

Varför lita på mig?

Vad erbjuder jag utöver mer vanligt studiestöd ?

Mitt namn är Philippa Gillström och under de senaste 30 åren har jag:

 • jobbat som lärare, rektor, studie- och yrkesvägledare, coach och mentor
 • arbetat med elever i alla åldrar från förskola till eftergymnasiala utbildningar
 • undervisat i ett flertal ämnen (t.ex. språk och naturvetenskapliga och estetiska ämnen)
 • lärt mig två språk flytande (svenska & tyska) utöver engelska som är mitt modersmål 

Jag kan det svenska skolsystemet och kan hjälpa ditt barn med pluggandet i alla ämnen och även framtida val när det gäller gymnasieprogram samt jobb och vidare studier.

Det här är en skräddarsydd service för ungdomar som går i 9:an eller på gymnasiet. Vi träffas en gång i veckan och mer när det behövs. Resten av tiden kommunicerar vi via sms, telefonsamtal och email.

Låter det som en lösning för er?

Boka ett 15min samtal nu för att undersöka möjligheten för ditt barn!
Ja, jag vill veta mer

Vad andra tycker som har jobbat med mig

Jag fick en annan bild av vad skolan är till för och hur den lättast ska hanteras. Att reflektera över anledningen till att man går i skolan har gjort att jag känner betydligt större motivation och glädje.
- Henrik, 17 år
Gör underverk för stressade och pressade studenter. Äldsta sonen får hjälp av Philippa Gillström och han är så nöjd. Inget plugg på helger längre eller 4-timmars pass på kvällarna. Mindre plugg men smartare som ger samma skolresultat och även bättre betyg! Rekommenderas varmt!
- Caroline, mamma till Niclas 17 år
Jag har redan använt mig av att lägga upp en planering och inför varje kapitel läser jag så som du lärde oss. Jag tycker det gjorde att jag fick en bättre uppfattning om vad det var jag läste om. Lektionerna gav mig nya verktyg som har förbättrat min studieteknik.
- Nicolai, 17 år
När jag började så hade jag inte några studietekniker, men nu så kommer jag såklart använda mig av anteckningsmetoderna, snabbläsning och hur jag med hjälp av strategien för textläsning förstå och läsa en text. Pluggandet är mycket roligare nu.
- Rut, 12 år
Jag spenderar mindre tid när jag pluggar, eftersom jag pluggar mer effektivt och använder tiden bättre. Det är så skönt att ha koll på läget när det gäller läxor och prov samt att ha en framtidsplanering som ger fördelen att redan ha läst kapitlen innan man går igenom dem på lektionerna.
- Niclas, 17 år
Vill du veta mer? Boka ett samtal här:
Ja, jag vill veta mer

Inte bara studieteknikerna...

Vi pratar också om tankesätt, perspektiv och känslor som kan komma upp under pluggtiden. 

Att vara tonåring är en utmaning för sig med alla hormonella förändringar och de fysiska förändringarna som pågår i deras hjärnor. 

Ovanpå allt det kommer alla utmaningar som hör till inlärningsprocessen t.ex. att misslyckas, att känna sig dum eller otillräcklig. Det är inte lätt när hela skolgången är uppbyggd så att våra barn känner sig som nybörjare hela tiden och ska konstant lära sig nya saker. 

Jag har många års erfarenhet som samtalscoach och mentor. Jag är van att prata med tonåringar om sådant och hjälper dem upptäcka nya perspektiv och lösningar på situationer.

Om något skulle komma fram som är bättre hanterat av en skolkurator, kommer jag att informera dig direkt, så ditt barn kan få rätt stöd i tid.

Nyfiken att undersöka vad det här 
kan innebära för ditt barn?

Boka ett samtal med mig och låt oss prata mer om det.
Ja, jag vill veta mer

Hur ofta träffar jag din tonåring?

Vi träffas en gång i veckan, antingen på plats eller via Zoom/Facetime. 
Varje Söndag har vi en 15-min samtal via Zoom där vi planerar kommande veckan.
Vi har flera Study Group tillfällen som brukar vara på lördag förmiddagar där vi kan fokusera en längre tid på skolarbeten.
Resten av tiden har ditt barn tillgång till mig via sms, telefonsamtal och mail efter behov. Jag jobbar ofta med mina elever på det sättet.

Med en sådan hög servicegrad kan jag anpassa stödet till just ditt barns behov. Då kan vi bättre bemöta livets oväntade händelser. Ditt barn kommer att lyckas och misslyckas i olika grad på vägen. Det ska vara möjligt att kunna behandla det direkt när det händer för att få bästa resultat.

Varför jag brinner för det här

Jag har sett barns ångest och frustration med skolarbete under mer än 30 år inom skolans värld. Det är skrämmande hur lite tid som är avsatt till undervisning om nödvändiga studietekniker och inlärningsförmågan.

Som förälder själv, vet jag hur svårt det kan vara att övertala och i princip tvinga ungdomar att prestera. Jag har också upplevt mina söners frustration över läxor och sett dem kämpa med en text eller en massa siffror.

Så jag bestämde mig för att göra något åt det och skapade denna tjänst så ungdomar kan få kvalitativ, personligt anpassad hjälp.

Jag är ute efter att skapa varaktig kunskap och vanor. Färdigheter som ditt barn kan använda HELA sitt liv och inte bara under sin skolgång.

Jag brinner för ungdomarnas rätt till utbildning av hög kvalitet, där de har möjlighet att nå så långt som möjligt i sin utveckling. 

Nyckeln till barnens framtid formas under skolåren. Jag vill hjälpa dem att skapa en nyckel som kan öppna så många framtidsdörrar som möjligt.

Boka ett samtal med mig

Låt oss prata om hur jag kan hjälpa er. 

Upptäck hur arbetet med mig kan stärka ditt barn med varaktiga vanor, bättre självkänsla och kunskaper för livet.
Ja, jag vill veta mer
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram